• almbur.com.ua
 • www.stenorez.com.ua
 • stork-service.ru

 • Készült az NCA
  támogatásával
  2008

  Vendégkönyv
  Oldalanként
  Józsa Kálmánné 2014.09.13 17:23:35
  Remek volt a program, az idegenvezető. Koszönjük Zsiga. Jó volt a hangulat, és jó volt a csapat.
   
  Gáll Sándorné (Mózsik Jolán) 2013.12.05 17:22:10
  Nagyon szép a honlap. Külön gratulálok a nagyrábéi baráti kör és egyesület elnökének, valamint tagjainak s mindazoknak akik az elszármazottak rendezvényeit szervezik, kivitelezésében hozzájárultak. Bár én még nem voltam ilyen találkozón, de figyelemmel kisérem a honlapon, és az eről szóló tudósításokat is. Sajnálattal tölt el ugyan, hogy csak néhány szülőfalumbelit ismerek fel a képek alapján. (Több mint 40 éve a fővárosban élek, sajnos már nincs kihez "haza menni".) Job hiján a honlapról és az összejövetelek alkalmával készült fevételek alapján tájékozódok. Mindezekért én köszönetet mondok mindazoknak; akik ehhez munkájukkal, részvételükkel hozzájárultak, ill. hozzájárulnak. További munkátokhoz nagyon jó egészséget, kívánok! Üdvözlettel; Gállné Mózsik Jolán.
   
  Nagy Károly 2013.11.15 09:52:02
  Kedves Márti, Kedves Kálmán, Kedves Egyesületi Tagok!

  Néhány nap telt el azóta, hogy a rábéi elszármazottak 2013. évi találkozójáról visszaérkeztem
  fővárosi otthonomba, áttanulmányozhattam a részvételemmel szerkesztett kötetet is,
  a "Visszfény"-t. Van mit mondanom róla, de előbb a rábéi látogatás örömeiről, a november 2.-ai találkozóról szólnék. Beszélhettem olyan rokonnal, akinek eddig a létezéséről sem tudtam,ismerősökkel, hajdani szomszédokkal, akiket évtizedek óta nem láttam, átélhettem annak a szombat estének a feledhetetlen hangulatát, könyvünk sikerének örömét, s még azt is, hogy - vagy két évtized "absztinencia" után - "táncba vigyenek" az elragadó rábéi asszonyok, majd puszival búcsúzva engedjenek tovább. Nagyszerűen éreztem magam, a végén már én vittem táncba Kati polgármester asszonyt és Mártit, a Baráti Kör elnökét. Gyarmati Sanyi elém jött a püspökladányi állomásra (és már "kóstolót" hozott idei boraiból), az önkormányzat
  rendelkezésemre bocsátotta a hivatalban lévő vendégszobát, Józsa Kálmán kivitt Pernyésre,
  látva, hogy lemaradtam az oda igyekvő csoporttól (több hatvan événél, hogy utoljára ott jártam),hallhattam saját versem avatott előadását Bai Károly druszámtól...
  Nagyon jól éreztem magam, ezért nagyon hálás vagyok mindenkinek. A könyvvel kapcsolatban köszönet illeti a Baráti Kört, mert vállalta a kiadó szerepét, ezzel magáénak vallva művünket.
  Külön szeretném megköszönni Gyarmatiné Sólyom Katinak, hogy kérés nélkül odaadta nekünk Török Béni két kéziratát - ezek nélkül nem kerülhetett volna a kötetbe Vajda Sándor.
  A kötetet én szépnek látom, főként Ványai Magdi címoldal tervének köszönhetően, és mert ötletes a hátsó borító megoldása neveinkkel és fotóinkkal. Az oldalakon elfért volna több illusztráció Pánti Imrétől és Magditól. Kicsit zavar, hogy a címoldalon a Nagyrábé felirat (én ragaszkodtam hozzá, hogy ott legyen) ezekkel a túl nagy betűkkel szinte a cím részének látszik. Az még jobban zavar, hogy a gerincen kimaradt egy betű a falunk nevéből, a kötet így a "nagyrábiak" munkáiból összeállított válogatás lett... De oda se neki, Mohácsnál kétségtelenül sokkal több veszett.
  Egyszóval: az örömre több okunk van, mint a siránkozásra. Remélem, hogy a Nagyrábéi Baráti Kör ésEgyesület anyagilag is hasznát látja.

  Baráti üdvözlettel: Nagy Károly
   
  Sípos Ilona 2013.10.31 15:34:34
  Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület

  Tisztelt Egyesület!

  Nagy örömmel vettem kezembe a nagyrábéi költők antológiáját.
  Külön elismerésem a szerkesztőknek: Nagy Károlynak és Csillag Endrének az alapos munkáért.
  Nagyon szép a kiadvány külleme és olyan jó volt olvasni az írásokat, verseket, Édesapámról írtakat.
  Sok gyermekkori emlékem elevenedett meg a szereplőkről és történetekről olvasva.
  Sajnos, a találkozón nem tudtam és nem tudok részt venni. Lélekben mindig szeretettel gondolok a Rábéiakra, volt osztálytársaimra, kedves ismerősökre.
  Hálásan köszönöm, hogy eljuttatták számomra ezt a szép könyvet.

  Mindnyájuknak kívánok a továbbiakhoz jó egészséget, munkájukhoz sok sikert.

  Debrecen. 2013. október 27.

  Üdvözlettel:
  Sipos Ilona
   
  Kelet.m. Közösségszolgálat Alapítvány 2013.10.30 19:40:17
  Kedves Kálmán!  Megnéztem, nagyon sok információt adó, nagyon szép portál. Azon meg teljesen elájultam, hogy az első Falukönyv is fent van letölthető formátumban!

  Biztosan sok munka van ebben, gratulálok! Jó példaként fogom mutatni, mondani civileknek!

   
  Farmasi József 2013.10.30 19:36:15
  Kedves Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület!
  Nagyrábé Község Önkormányzata!
  Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár!

  A 12. alkalommal megrendezésre kerülő Nagyrábéról Elszármazottak Találkozójára megküldött meghívót köszönettel megkaptuk. Két évvel ezelőtt egy műtét miatt nem tudtunk részt venni az akkori találkozón, de bíztunk abban, hogy a következőn már ott lehetünk. Most mégis úgy adódott, hogy ez mégse jön össze, ugyanis egy családi esemény kapcsán egy héttel korábban érkeztünk. Pénteken Nagyrábén voltunk, szombaton Berettyóújfaluban, vasárnap pedig ismét Nagyrábén, s ez idő alatt halottainkról is megemlékeztünk. Sajnos az, hogy néhány nap elteltével ismét eljöjjünk, az már – ahogy mondani szokták – nem fér bele…

  Mi továbbra is többször jövünk haza a szülőföldünkre, részemről a szülőfalumba. A múlt heti is a harmadik látogatásunk volt az idén, s karácsonykor is itt leszünk. Édesanyánk szerencsére viszonylag jó egészségben köztünk van, s a fűtési szezon kivételével továbbra is Nagyrábén él, s ez egy igen erős köteléket jelent, ami a gyakori látogatások alapját teremti meg.

  Továbbra is elismerésünket fejezzük ki a Baráti Körnek és a találkozók támogatásában részt vevő társszervezeteknek, s azok tagjainak, akik lelkes és odaadó munkájukkal rendszeresen hozzájárulnak a találkozók sikeres megszervezéséhez, és lebonyolításához. Bízunk benne, hogy ez a hagyomány továbbra is megmarad, mert a már 11 sikeresen megrendezett találkozó után a mostani tizenkettedikkel együtt az példamutató értékű.

  Az előző találkozóról készült DVD-t megkaptuk, így ha személyesen nem is, de az összefoglaló filmet megtekintve részesei lehettünk az eseményeknek. Ha lehetséges a mostani találkozóról készítendő filmről is kérnénk köszönettel egy példányt utánvéttel.

  Végezetül a találkozón mindenkinek jó szórakozást, kikapcsolódást és jó egészséget kívánunk:
  Farmasi József és családja Oroszlányból.

   
  Dr Isépy Mária 2013.10.18 13:47:23
  Tisztelt Nagyrábéi Baráti Kör!

  Nagyon köszönöm a meghívást, de 95%-os vakságom miatt erre az útra most nem tudok vállalkozni egyedül és november 1-ig nem is leszek itthon.
  A legutóbbi alkalommal nagyon jól éreztem magam, már a múlté a kitelepítettség rémálma, az emlékek megszépülnek, csak a szépre és a jó emberekre emlékezem.
  Szeretettel kívánok sikeres rendezvényt.

  Dr. Mezei Gyuláné
  (leánykori név: Dr. Isépy Mária)
  1119 Budapest
   
  Fejér László 2013.10.17 15:10:38
  Kedves Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület, kedves Elnök Asszony!  Nagy köszönet és hála van szívünkben, hogy a válság és a nehézségek ellenére ismét megrendezik a számunkra oly kedves találkozót. Ma, amikor a magyar emberek egy jelentős része teljesen befelé fordul, amikor az emberek közömbösökké, elégedetlenekké és agresszívvá kezdenek válni, amikor elvész az érték, a becsület és a hit, vannak közösségek, ahol mindezeket megpróbálják menteni, ahol a hagyományok ápolása, a tiszta emberi világ helyreállítása beépül a mindennapok cselekvő életébe.

  A magyarság felemelkedése, megmaradása, vagy eltűnése csak azokon a kis közösségeken múlik, akik a mindennapi életben ténylegesen együtt érezve, gondolkozva és dolgozva kapcsolják össze a még elérhető és megszólítható generációkat adják tovább az értékes és eltűnőben levő hagyományokat. A rohanó időt megállítani nem tudjuk, de a pillanatképekkel rögzítve az emlékeket átadhatjuk a következő generációknak érzésvilágunkat, emlékeinket. Ki gondolta ötven évvel ezelőtt, hogy a néprádió, vagy a kukorica morzsoló múzeumi tárgy lesz, de a negyven évvel ezelőtti Tavasz, mármint a televízió is eltűnik minden lakásból. Bizony ma nehéz megmagyarázni a fiataloknak, hogy mit jelentett a nagy ünnepek előtti „összetartás”, amikor minden írógépet, vagy sokszorosításra alkalmas eszközt (printer, másológép még nem volt) egy zárt és lepecsételt szobába kellett összehordani, hogy azokkal nehogy röpcédulákat gyártsunk. Ma már hihetetlen, hogy minden buszon volt egy kalauz, aki kérte és adta a jegyeket. A szó, hogy kalauz is csak azért maradt használatban, mert a vasúton még van ilyen munkakör.

  Szóval, világunkat, érzéseinket, hangulatainkat megörökítve tegyük lehetővé azoknak az utánunk jövőknek, akiket ez érdekel, hogy meg tudják ismerni az eltűnt világot.  Sajnos mi nem vettünk részt kezdetektől a találkozókon, de azokból a képekből, videókból, amelyeket én készítettem, összeállítottam egy videót. Szerettem volna a videóban szereplő írott szöveget rámondani a filmre, de ahhoz legalább Bai Karcsi hangját kellett volna kölcsönkérnem, mert tudom, hogy egy vetítés során nem mindenki tudja a szövegeket végig olvasni, ha pedig hosszasan van fent egy szöveg, akkor az egész vontatottá válik.

  Kérem, hogy fogadják olyan szeretettel a mellékelt videót, mint amilyen szeretettel állítottam össze.  Budapest, 2013. október 14.  Fejér László

   
  Józsa Kálmánné 2012.12.31 13:50:16
  Kedves Kálmán!
  Köszönjük, hogy egész évben önkéntes munkával szerkesztetted a honalpunkat, feltetted a fontos dolgookat. Mindig az aktuálisat!.
  Boldog 2013-at kívánunk az egész közösség nevében
  Józsa Kálmánné
   
  Kollárik Károly 2011.10.01 19:33:50
  Tisztelt Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület !
  Kedeves Márta és Kálmán !

  Először is köszönöm szépen a meghívót az idén megrendezendő találkozóra ,nagy a valószínűsége , hogy részt veszek rajta.
  A színvonalas „ HONLAP „ kiváló , emlékidéző anyaggal szerkesztett és lelket melengető. Szívemből gratulálok készítőinek . Számomra igazi csemege olyan ami segít emlékezni és , mióta nyugdíjas vagyok az egyre többször rámtörő honvágyat csillapítani.
  Tisztelettel : Kollárik Károly (szülők :Lipták Ilona , Kollárik Árpád)   

  Ön a(z) 18440. látogatónk